Tuesday, June 29, 2010

KUTIPAN DANA ALUMNI

Assalamualaikum kepada semua ahli ALUMNI SAUS-07.

Di sini, hari ini, saya mewakili exco2 alumni ingin membuat peringatan dan juga sebagai makluman kepada semua ahli. Harap anda semua boleh memberi kerjasama dengan pihak kami.

Bagi melancarkan lagi Sakreteriat Alumni Unwanus Saadah 07 (SAUS 07), kami antara exco-exco telah bersepakat untuk mewujudkan kutipan dana daripada setiap ahli sebagai medium untuk aktiviti-aktiviti yang akan dijalankan. Sebagaiimana kita sedia maklum, kos perbelanjaan untuk melaksanakan sesuatu aktiviti dengan jayanya bukan lah suatu kos yang kecil. Sehubungan dengan itu, sebagai 1 Malaysia, 1 masyarakat, 1 tingkatan, 1 alumni SAUS 07, sepatutnya, kita perlu berganding bahu,bersama-sama menjayakan setiap aktiviti dan juga perancangan-perancangan yang mendatang.
Kami bukan bertindak dengan kuasa VETO dalam komuniti ini, kami di sini juga untuk mendengar dan menimbang tara apa sahaja pendapat daripada ahli kominiti ini sendiri.

Untuk pengumuman semua, (SILA AMBIL PERHATIAN)

Kami telah bersepakat untk menetapkan yuran sebanyak RM 30 per seorang setiap 6bulan/Setengah tahun. Bayaran ini adalah munasabah jika diambil kira daripada pelbagai aspek. Ini bermakna, 1 tahun, anda perlu mengeluarkan duit sebanayk RM 60 hanya untuk alumni. Ini sangat penting untuk melaksanakan aktiviti alumni.

Mari kita fikir sejenak.

1 TAHUN(12 BULAN) : RM 60 PER AHLI
6 BULAN : RM30
1 BULAN : RM 5
1 HARI : RM 0.17ANDA HANYA PERLU MENGUMPULKAN LEBIH KURANG RM 0.20 / DUA PULUH SEN SAHAJA SEHARI SEBAGAI DANA KOMUNITI KITA SEMUA.

ADAKAH ANDA FIKIR BAYARAN INI MASIH TIDAK BERBALOI??

RENUNGKAN KEMBALI:-
+ setiap perkara memerlukan duit
+ setiap ahli nakkan yang terbaik bagi sesuatu aktiviti. (atau mungkin anda masih nak membuat reunion ditempat yang sama?sedangkan kita mampu untuk kemudahan yang lebih selesa)
+ atau pemikiran anda masih belum terbuka?


fikir-fikir kanlah..setiap akativiti, apa yang kita kumpul, bukan untuk exco-exco sahaja atau pun badan-badan tertentu. Dana ini kita kumpul untuk kita semua.

Oleh itu, pembayaran boleh dibuat pada WAKIL-WAKIL BERIKUT:-


KAWASAN SUNGAI LANG & SG KELAMBU: SIS FARIDAH ANIK M SUBKHI

KAWASAN TG. SEPAT, KUNDANG & TEMBUK : BRO MUHAMMAD AIDIL NGADEMAN

KG ENDAH : MUHAMMAD HARITH RAMLAN

KANCHONG DARAT : SITI MAHEERAH MAHMUD ARIFF

BANTING : AHMAD FAIZAL HAKIM ARIFFIN

KELANANG & SG BUAYA : MOHD ASYRAF SORADINTEMPOH KUTIPAN DANA:-
ANDA DIBERIKAN TEMPOAH SELAMA SEBULAN PADA SETIAP BULAN JUN & DISEMBER UNTUK MELUNASKAN DANA TERSEBUT.

1 JUN -30 JUN (FASA PEMBAYARAN PERTAMA-RM30)
1 DIS - 31 DIS (FASA PEMBAYARAN KEDUA - RM30)

SEBARANG PERTANYAAN:-

Sila hubungi

1) SIS FARIDAH ANIK 0133087222
2) BRO HARITH 0173208642/0193206024


DIHARAP ANDA SEMUA DAPAT MEBERI KERJASAMA.

SEBARANG KETIDAK PUAS HATIAN, SOALAN, KERAGUAN DAN LAIN-LAIN YANG BERKENAAN KUTIPAN DANA, ANDA BOLEH COMMENT PADA POSTING INI.


WASSALAM

P/S: JANGAN BERLENGAH-LENGAH, NANTI BEBAN JADINYE! KALAU BOLEH, SILA BAYAR RM30 SETIAP 6BULAN. INI BERMAKNA, ANDA PERLU MEMBAYAR RM30 SEBELUM 1 JULAI 2010. ATAU MUNGKIN ANDA INGIN MEMBAYAR TIAP BULAN RM5??TIADA MASALAH, HANYA BERITAHU KEPADA BENDAHARI ATAUPUN WAKIL KUTIPAN DANA KAWASAN ANDA! JANGAN TUNGGU HINGGA HUJUNG TAHUN KALAU ANDA RASAKAN BAYARAN INI CUKUP MAHAL! TAPI...MAHAL KE??INI ADALAH MUNASABAH!

.::UNITI MAKES US HAPPY::.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme